Business af Factoring & hvordan det virker

Factoring, også kendt som debitor factoring, er en virksomhed begreb bruges til at beskrive en metode, hvor virksomheder sælger deres udestående tilgodehavende fakturaer for at få øjeblikkelig cash for deres virksomhed. Når en virksomhed sælger et produkt eller en tjeneste, der oprettes en faktura med angivelse af skyldige beløb og antallet dage, hvor fakturaen skal betales. Denne faktura bliver straks en del af tilgodehavender, der er penge, der er skyldige til en virksomhed. Når fakturaen er genereret, skal det sendes til kunden og virksomheden må vente i den angivne mængde af tid, før fakturaen er betalt. Ofte gange, på grund af ulykke eller manglende opmærksomhed, en gæld kan gå ulønnet og udvide forbi forfaldsdatoen. Dette udgør et problem for erhvervslivet, som afventer betaling, idet det forstyrrer likviditeten, når en gæld er ikke indsamles. Dette er især tilfældet med nye, eller kæmper, virksomheder.

Processen med factoring værker, når en institution anskaffer fakturaen til et beløb, der er mindre end den pålydende værdi af gælden. Dette beløb kan være hvor som helst mellem 70-90%. Factoring selskabet derefter provenuet til at opkræve det fulde beløb forfalder for den faktura, som derefter leveres til den oprindelige virksomhed mindre en factoring gebyr.

Hvis en virksomhed tilbyder kreditbetingelser som en del af deres salg, er factoring en måde at fjerne likviditetsproblemer. Mange virksomheder, der bruger factoring får deres penge fra salget af deres fakturaer inden for 24 til 48 timer. Denne unikke tilgang tilbyder også en virksomhed mulighed for at udvide konkurrencedygtige kreditvilkår til deres bedste kunder og ikke behøver at bekymre sig om venter kreditkort betalinger. Ved at tilbyde attraktive kreditvilkår, vil flere kunder blive draget til en virksomhed. De fleste virksomheder konkurrerer i prissætningen, men et selskab er meget mere tiltalende, hvis de tilbyder finansiering optioner direkte til deres købere. Mange forbrugere har ikke midler til at betale for varer på forhånd, især hvis en virksomhed markedsfører dyrere salg, men en kunde kan være enige om forsinkede betalinger. Derfor, en virksomhed, der tilbyder sådanne en aftale ville sælge mere lager end en virksomhed, der kræver samlede betaling på forhånd.

Det er vigtigt at indse, at factoring ikke er et lån eller en gæld. Desuden, i modsætning til banklån er sikkerhedsstillelse ikke påkrævet. Det er simpelthen salg af fakturaer, som folk skylder penge, til en anden virksomhed for en lidt mindre procentdel end samlet grund. Den oprindelige virksomhed får øjeblikkelig kontant, og for et gebyr, factoring firmaet indsamler den pålydende værdi af gælden.

Mange virksomheder, der udvider kredit, vælge factoring for at undgå besværet med at forsøge at indsamle penge. Derudover koster det mere at have en fakturering afdeling, der er ansvarlig for at oprette fakturaer hver måned. Ved factoring, en business eliminerer behovet for en fakturering afdeling og sparer penge på besværet med at forsøge at indsamle gæld.

Den kontante genereret fra factoring giver mulighed for en virksomhed at købe nyt udstyr, betale eksisterende gæld, øge markedsføringstiltag, planlægningen, behandle nye kredit godkendelser, forbedre kunderelationer og spare penge på regnskabsprocedurer.

6 thoughts on “Business af Factoring & hvordan det virker

  1. I used to be more than happy to find this internet-site.I needed to thanks on your time for this glorious learn!! I undoubtedly having fun with every little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

  2. Howdy very cool website!! Man .. Beautiful .. Superb .. I’ll bookmark your blog and take the feeds also…I am happy to find numerous useful information right here within the post, we need develop more techniques on this regard, thank you for sharing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.